Tältresning Part I


Det är dags, det är äntligen dags!  Enskedes stolthet, Enskedespelet, ska idag slå upp sina stommar i Margretaparken.
Redan kl 7 på morgon kommer de första till parken, de ansvariga för hela uppbyggnadsverksamheten, de är här för att ta emot de stora barracker och containers som utgör grunden för logelägret.  Redan igår kväll har de också varit i parken och mätt ut tältets placering som ju utgör navet och kärnan för hela bygget.
Vid 9 kommer fler personer och börjar bära saker och nu kommer den stora utmaningen, styrkeprovet när de olika tälttillbehören ska lastas ur sina containers. Det blir ett samarbete utan dess nåde, upp emot 10 pers behövs för att få ut de gigantiska, otympliga och fruktansvärt tunga säckarna med tältdukarna. Det blir de starkaste och smidigaste som hjälps åt och sedan är det mastdelar och tältspik som ska plockas ur.
Fler folk ankommer och man fördelar om arbetsuppgifter, folk skickas ned till stora Enskedeskolan som är Enskedespelets utomordentliga förrådsställe. I dess källarförråd ligger det hur mycket som helst som ska upp till parken, skytteltrafik startar men även en bil körs ned för att forsla upp det tyngsta.  Uppe i parken påbörjas mastriggningen och tältspikarna slås ned. Tältdukarna som legat och samlat på sig mängder sedan förra spelet rullas ut för att bli hårt besprutad med högtryckstvätt och man hjälps åt att skrubba av dem ordentligt.
Det börjar florera ett rykte att man håller köra upp pizza till oss som arbetar och mycket riktigt så kommer ett gäng upp med hur många lådor som helst så en härlig pizzabuffé dukas upp. Folk minglar, käkar och pratar en stund om sommaren som gått.

Till detta inlägg saknas i skrivande stund bilder, alla bilder är välkomna




Kommentarer

Populära inlägg