Tältresning Part 2


De som tvättar tältduken får besked att vattnet man får till låns från ett grannhus måste upplåtas till ett par hantverkare så man får ta en paus med det. Under tiden så ska de stora masterna upp i stånd, alla instrueras av byggledaren Jonas som är legend som byggledare för Enskedespelet. Med kraftiga rep ska masterna stagas från sidan medans en stor kran för upp dem i stående ställning, nu måste alla närvarande vara skärpta för det oerhört viktiga momentet.
Mitt i allt störtar maskothunden Sonja in i lägret så man blir orolig för hundens säkerhet mitt i det hela. Men till slut så står masterna där de ska stå och alla lever fortfarande, vattnet till tältdukstvättningen strömmar till igen så man snabbt kan dra av de sista två takdelarna.
Nu kan vi äntligen börja fästa ihop tälttaket som verkligen är ett jobb i sig för nu gäller det att man kan knopsy! Vissa har inte gjort det förrut så det blir till att instruera igen för Jonas, så kommer den processen igång. Man turas om med det hela men det tar ändå en rejäl tid att få det hela klart när man tvingas sy två sömmar samtidigt, en undre och en övre.





Kommentarer

Populära inlägg