Repetition 19/8 2018


Vi gick in i tältet med ett leende på läpparna inför repet. Barnen sitter på läktaren och  skrattar och leker, de vuxna  diskuterar med varandra om hur deras sommar hade varit.

Johanna (regisören) ställde sig upp och med stark röst började hon förklara vad dagens uppgifter var.  Vi skulle gå igenom scener där nästan alla skulle vara på scenen och efter det skulle vi ha ett informationsmöte. Hon gick även igenom lite regler vad som gäller i tältet och runt omkring.

Det första vi gjorde var att testa en scen där alla skulle svepa över hela scenen med mjuka men ändå snabba rörelser. Vissa fick ha tidningar i handen och hattar på huvudet och de andra som ville ha något i handen fick ta paraplyn, sina tjocktröjor eller små stolar. Tanken var att vi skulle få till en slags övergång till en annan scen. Den här scenen behövde vi öva på många gånger innan vi gick vidare, det var lite jobbigt tyckte i alla fall jag.  

Den andra scenen vi fick öva på var när vi i små grupper skulle låtsas vara glada och taggade på julen till en glad musik i bakgrunden. När musiken slutade spela skulle vi alla stelna till. Den scenen behövde vi inte öva på lika mycket som den innan.

Johanna sa till att vi var klara med repetitionerna och att vi kunde sätta oss ned på läktarna för att kunna börja mötet. Vi gick igenom lite vilka de ansvariga för spelet är, vilka man ska anmäla sig till om man inte kommer när vi har reptider, vart man ska anmäla sig om man skulle vilja vakta tältet och om vilka som skulle sköta barnhörnan där alla barnen ska vara när dom inte är inne på scenen. Allt avslutades med att vi fick gå till våra respektive arbetsgrupper och diskutera om hur vi ska lägga upp allt inför föreställningarna.

Skriven av Jim Molin 20/8 2018

Kommentarer

Populära inlägg