Genomdragsdag 27 Maj

Det myllrar av folk runt Enskedeskolan den här söndagen, vore det inte för att det bara är maj skulle man tro att det vore skolavslutning.Nej, det är det hittills största repet med Enskedespelets En Julsaga som ska genomföras i Stora Gympasalen!
Alla de scener man har arbetat med under våren ska nu sättas ihop till en närmast komplett pjäs men i en skelettform. Samtliga rollgrupper, från lågstadiebarnebs Garntomtar till den lilla grupp av tonåringar och vuxna som är Scrooge samlas i gympasalen.
Johanna tar till orda och alla skärper sig omedelbart, man ställer upp sig för den stora torgscenen man arbetat med. Musiken sätts igång och alla myllrar in, det sitter bra och nu flyter allt oerhört bra! Scen för scen smälter ihop oerhört snyggt, det är nästan som om vi har en redan klar första akt!
Vissa senare scener som man inte arbetat lika intensivt med klickar kanske inte ihop direkt men det finns gott om tid att fila det! Trots det ser allt oerhört bra ut och man får genom den intensiva sommaren utanför en viss julkänsla! Den mest magiska känslan får man när man ser dem allra yngsta framföra en mycket fin koreografi som julprydnader, även scenen hos familjen Cratchit är oerhört vacker med alla mellanstadiebarnen som de många barnen Cratchit.
Det är när man har som mest värme i bröstet som Johanna knyter ihop säcken för den långa repperioden! Man vet att Julsagan är nästan runt knuten, bara två månader bort, och att en härlig sommar väntar där emellan! Nu laddar vi jul- batterierna med en paus på två månader innan vi är i Margaretaparken och bygger upp vårat läger!
Håll god utkik på bloggsidan som inte kommer ta semester utan vara aktiv så gott som hela tiden!

Kommentarer

Populära inlägg