Sommaren är så gott som ankommen till Enskede men denna försommar ser ju lite annorlunda ut för Enskedeborna och speciellt för Enskedespelets medverkande när Enskedespelet ju i år ska spelas under sensommaren. Men repetitionerna pågår iallafall som nu är inne i något av sitt slutskede när vårens arbete ska sammanställas till en större redovisning till helgen innan projeketet tar en semester tills tält-lägret ska resas i augusti.

Ikväll ska den allra första i pjäsen gås igenom, alla samlas i Enskedeskolans största lokal som man kan låna - dess gymnastiksal.

I denna scen är det många som ska medverka, i stort sett hela ensamblen, och det är mycket logistik till hur personerna ska göra entré på scenen. Eftersom det finns ett stort antal rollgrupper så gör man entré med sin grupp, de flesta har redan bra koll på scenen men det finns ett fåtal som inte har lika bra koll som snabbt får en snabb genomgång av sina rollkompisar.

Alla ska inta scenen i en viss takt till den magiska musik som spelas upp för att sedan mötas på mitten för en enkel koreografi. Det är sannerligen en märklig och magisk känsla man får när musiken spelas upp som absolut minner om en helt annan årstid än vad vi befinner oss i. Vi tar oss igenom koreografin med bravur ett går igenom det hela ett flertal gånger med nya komplement för att varje tagning, till slut har vi en utmärkt scen som kommer öppna pjäsen vackert.


Men än är vi inte klara för det dyker upp en större scen en bit in i pjäsen också som hela ensamblen ska medverka i, en scen i mitten av föreställning där Scrooge upplever den nutida julen. Här separeras rollgrupperna och placeras om i smågrupper och här handlar det om att spela ut hela sitt register i en slags juleufori som ska explodera i ett ännu större eufori. Här finns det inget musiktema som kan öka på stämningen så det blir till att improvisera men det går lekande lätt för vår vana ensamble!

Scenen tajtas till mer och mer för varje tagning, alla går ifrån repetitioner med ett visst mys i kroppen för hur krockarna mellan två årstider skapar en viss stämning av hoppfullhet! Alla ser oerhört mycket fram emot att få visa upp resultatet i september för hela Enskede och Stockholm!

/Gabriel

Kommentarer

Populära inlägg