Rep och körsång


Solen skiner härligt över Enskede för våren har kommit! Men ett vårtecken saknas för Enskedeborna i år, det stora tältet i Margaretaparken lyser med sin frånvaro som skulle ha byggts upp nu i helgen som varit. Men eftersom Enskedespelet beslutat att vänta med sin uppsättning av En Julsaga till i sensommar så hade man inte tältresning. 

Istället strömmar barn, ungdomar och vuxna till Enskedeskolan i omgångar istället! Redan på sena eftermiddagen kommer de allra yngsta skådespelarna, lågstadiebarnen, för att arbeta med den scen de medverkar i. De ska spela garntomtar och diverse andra juldekorationer som ska medverka i den scen där Scooge besöker den nutida julen.

En dryg timme senare kommer mellanstadiebarnen, de ska spela den Framtida Jularnas Ande. Den här rollen är mycket speciell och mycket enkel att göra men ändå ganska utmanande.

När kvällen nalkas så kommer tonåringarna och vuxna men nu är det inte vanligt rep, mellanstadiebarnen stannar kvar också för att medverka. Som vanligt är Enskedespelet en musikalisk föreställning och därför har man alltid sångnummer med! 

Det är alltså körsång som står på schemat, de samlade får sjunga upp med en sång som får en att bli sugen på fruktsallad när den handlar om frukter. Så till huvudsångerna och de samlade får genast något att bita i, den klassiska julpsalmen Gloria In Excelsis i höga stämmor. Alla blir nog ganska skräckslagna när man ska gå så högt i tonerna men som den fogliga ensamble vi är tar vi utmaningen, det går någorlunda bra, vi medverkande vuxna karlar som inte kan så gå högt får transponera ner tonarten till en hållbar nivå. 

Nivån ökar mer när vi nu ska sjunga låten i kanon i på olika betoningar men satan vad bra det låter iallafall! Vi fortsätter vidare med att sjunga korta strofer från klassiska julsånger, vi delas upp i grupper och snart har vi gjort världens mashup ( kombinerandet av flera olika låtar ihop till en enda låt) av det hela. Även en lättare koreografi läggs till varje strof som vi får arbeta ihop själva.

Som en avslutning får vi sjunga på en vacker visa även den i kanon, när alla går därifrån är nog alla peppade på att få sjunga mer och ser fram emot mer sångövningar.

/Gabriel

Kommentarer

Populära inlägg