Vad är ett enskedespel?


Hej och välkomna till Enskedespelets Bloggsida om vårens föreställning En Julsaga!

Här kommer vi lägga ut bilder från repetitioner, arbetet med föreställning både bakom och på scen, texter om arbetet, intervjuer och en massa annat häftigt material!

Men vad är ett Enskedespel undrar ni som precis kommit till sidan och kanske aldrig hört talas om det?

Jo, allt började 1981 när de som bodde i Gamla Enskede ville dokumentera sin historia på ett nytt unikt sett under demokratiska former. Drivande i projektet var Kent Ekberg och tillsammans med Gamla Enskedes boende satte han upp en stor teaterpjäs, 'Enskedespelet', som handlade om Enskedes historia. Det var alltså vuxna och barn som samlades under ett gemensamt intresse för att spela och utveckla teater!

Den demokratiska grundtanken tog teatern till en ny nivå, en tanke hur professionella och amatörer kunde samarbeta tillsammans för ett lyckat projekt att visa upp för andra. Dessutom kunde folk mellan olika generationer mötas och skapa livslånga vänskaper!

Det är alltså rent ut sagt ett teaterkollektiv som utvecklats mer och mer, när vi gick in ett nytt millennium klev den nya generationen in och Johanna Huss tog över rodret för det unika projektet. Nu är vi därför uppe i vårt artonde Enskedespel!

/Gabriel

Kommentarer

Populära inlägg