Rollsättning

Det är precis i skymningen och vintern håller har fortfarande kvar sitt grepp över Enskede när Enskedespelets medverkande ska samlas i Enskedeskolans stora gympasal. I brist på egna lokaler får de låna Enskedeskolans olika större lokaler vid såna så här större möten, mycket tack vare att en trogen Enskedespelsskådespelare är vaktmästare på skolan!

Ikväll är nog alla ganska uppspelta och smått nervösa för just ikväll ska alla bli tilldelade sina roller!

Nytillkomna ensemblemedlemar har tillkommit, gamla kära och trogna ensembleskådespelare har anslutit sig i sista stund.

Så tar Johanna till orda och spänningen blir olidligt spännande, man kan höra en knappnål falla i den enorma spänningen! Så delas rollerna äntligen ut! Barnen jublar när de tilldelas sina roller som bland annat små garntomtar och så rullar det på! De flesta blir nöjda med sina roller, vederbörande skrivande blir nöjd med sin rollplacering speciellt som denne får arbeta med de som denne under tidigare Enskedespel gjort en roll med.

Nu får alla chansen att diskutera och skissa på sin roll, de som ska spela den enorma familjen Crachit samt Nutida Julars scenskådespelare springer över till skolans gympasal för att arbeta där. De andra stannar kvar och nu blir det ett väldigt liv när alla grupper börjar prata över varandra. Många börjar till och med att arbeta fram en scen med sin rollgrupp! Senare får alla se på de småscener som arbetats fram, en storslagen juldans och ungdomar De Framtida Jularnas Ande har gjort en lättare koreografi.

Kvällen lider mot sitt slut och alla går glada och nöjda med sin rollfördelning, nu är det inte långt kvar till de första individuella repen!

/Gabriel

Kommentarer

Populära inlägg